IAS sporočila:

pomembni_projekti, Projekti

SPREMINJAJMO NAVADE

9 275

Triletni evropski konzorcijski projekt, v katerem poleg Inštituta za afriške študije sodelujejo partnerji iz Bolgarije, Združenega kraljestva in Poljske.

 

Namen razvojno izobraževalnega projekta je pri mladih spodbuditi kritičen in odgovoren odnos do vsakdanjih potrošniških praks z osveščanjem o problematiki potrošnje in ostalih globalnih tematikah, ki vplivajo na našo kakovost življenja. S projektom želimo mlade spodbuditi k odgovorni potrošnji in širši razpravi o ključnih okoljskih in socialnih vidikih, ki so povezani s potrošnjo.

Povezava do spletne strani projekta : http://www.changinghabitsforgood.co.uk/.

 

DELAVNICE NA OŠ DUŠANA BORDONA V KOPRU

Izvajalki Anja Š©ter in Tanja Leskovar z IAS sta skupaj z učiteljico Andrejo Sinjur izvedli delavnice “Kako dobro poznam Afriko?”, “Kaj lahko sam/a naredim za bolj pravičen svet?” in “Pot od surovine do izdelka in naprej…”.

 

IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA O NAŠIH NAVADAH NA OŠ PREŽIHOV VORANC

chfg-vorenc-3 chfg-vorenc-2 chfg-vorenc-1

 

 

 


LIKOVNA KOLONIJA NA TEMO  “SPREMINJAJMO NAVADE” NA OŠ OPLOTNICA

Na OŠ Oplotnica je potekala že šesta likovna kolonija, tokrat prvič v sodelovanju z Inštitutom za afriške študije. Tema likovne kolonije je bila “Spreminjajmo navade na boljše”.

 Na začetku so si učenci in učitelji pod mentorstvom Tanje Leskovar in Anje Šter ogledali dokumentarni film “Zgodba o stvareh” (link:  http://zofijini.net/ekologija_story/), ki govori o “življenskem ciklu izdelka” od naravnih virov, proizvodnje, potrošnje in razgradnje izdelka ter vplivih izdelka na ljudi in okolje.

Pod vodstvom Danuške Hauptman, profesorice likovne pedagogike, so mladi na temo spreminjanja potrošniških navad ustvarjali Kamishibai, literarno slikovno zgodbo, potujoče gledališče, ki izvira iz Japonske.

Mladi so s svojimi slikami in pripovedmi navdušili vse zbrane, od učiteljev, ravnatelja, predstavnikov Inštituta za afriške študije, spodaj objavljamo fotografije s kolonije, nekaj zgodb pa bomo v kratkem tudi objavili.

 

DELAVNICE MEDKULTURNEGA DIALOGA IN ČLOVEKOVIH PRAVIC NA OŠ PREŽIHOV VORANC

Na interaktivni delavnici “Raznolikost v svetu” so se mladi seznanili s tematikami medkulturnega dialoga, multikulturne družbe, stereotipov in predsodkov, na delavnici “Jaz in moje pravice” smo spoznavali univerzalne človekove pravice ter se spraševali, ali so te pravice absolutne ter kakšne dolžnosti nosimo sami do lokalnega okolja, širše družbe in celotnega sveta. Na tretji delavnici smo sestavili naslovno stran časopisa z vsebinami po našem okusu.

 

Nekaj utrinkov z delavnic na O©Š Preľžihov Voranc:

 

 

Spodaj pa si lahko ogledate nekaj utrinkov z delavnic na OŠ Livada

 

DELOVNI SESTANEK V LJUBLJANI

Od 4. do 7. novembra 2013 so se v Ljubljani na delovnem sestanku mudili naši partnerji iz Škotske, Bolgarije in Poljske. V dveh dneh smo pregledali naše prihodnje aktivnosti, se domislili novih inovativnih delavnic in začrtali datume večjih dogodkov. Tretji dan pa smo s slovenskimi učitelji prevetrili program delavnic razvojnega učenja in določili termine novih delavnic, 25. 11. 2013 nas tako že čaka projektni dan “Spreminjajmo navade preko umetnosti” v OŠ Oplotnica.

V spodnjih fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov z delovnega sestanka in srečanja z učitelji:


Projekt finančno podpirajo:

http://www.mzz.gov.si/

http://ec.europa.eu


Projekt delno financira Evropska Unija. Vsebina nujno ne odraža stališč Evropske komisije.


 eu_1       sdc          MOL

 

chfg-logo

About the author / 

ias

Like us on Facebook

Youtube chanel

Aktualne novice

  • BREZPLAČNI TEČAJ NOVINARSTVA

    Inštitut za afriške študije v Ljubljani (IAS) organizira brezplačni tečaj novinarstva za vse zainteresirane iz etničnih skupin.   Po uspešno opravljenem praktičnem šolanju, bodo imeli udeleženci vso potrebno znanje za opravljanje poklica svobodnega novinarja in sodelovanja z mediji. Ob koncu tečaja bodo kandidati prejeli tudi vso potrebno gradivo v slovenskem in angleškem jeziku s področja…

Najbolj priljubljeni

Zadnje iz galerije

18209185_1455275264523125_8814005413629263629_o 18216442_1455275284523123_8416907323421505709_o 18209253_1455275267856458_982270542580255006_o 18209185_1455275264523125_8814005413629263629_o

Projekte inštituta finančno podpirajo

Podarite 0,5 % dohodnine

Vaša donacija nam bo omogočila še učinkovitejše uresničevanje naših projektov. Več o našem delu si lahko preberete v zavihku Projekti.

Obrazec dohodnine

Podarite 0,5 % dohodnine


Zakon o dohodnini omogoča, da del odmerjene dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije po vaši izbiri, pri čemer bo vaša dohodnina ostala nespremenjena! Gre za del dohodnine, ki ga država namenja nevladnim organizacijam, vsakemu državljanu pa omogoča, da podpre želeno organizacijo. Zavezanci imamo možnost, da sami odločimo, komu namenjamo do 0,5 %.

Vaša donacija nam bo omogočila še učinkovitejše uresničevanje naših projektov. Več o našem delu si lahko preberete v zavihku Projekti.


Kako podarite 0,5% dohodnine?

Postopek je enostaven in ne prinaša dodatnih stroškov, natisnite obrazec v priponki in ga dostavite na vašo davčno izpostavo.

Več o tem, kako podariti del dohodnine si lahko preberete na naslednji povezavi: NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE ZAHTEVE ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE


Vaša zahteva velja do preklica, več informacij pa si lahko preberete tudi na naslednji povezavi: http://www.dobrodelen.si/sl/index/article?path=/kako-podariti

Za vašo podporo se vam vnaprej najlepše zahvaljujemo!

Kontaktirajte nas

Če imate morebitna vprašanja ali potrebujete informacije, ki jih na spletni strani morda niste našli, nas prosim kontaktirajte na:

Inštitut za afriške študije
Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana

Tel.:01 / 241 02 90
Mobilni: 051 / 321 193
E-mail: info@africanstudy.org